Tabung Pendidikan

Friday, June 4, 2010

Surat Rasmi Nak Brhnti Kerja

MINAH BT KILANG
PLOT 131A,
JALAN PERINDUSTRIAN BUKIT MINYAK,
14100 BUKIT MINYAK,
SEBERANG PERAI TENGAH,
PENANG .


TUAN,


PER : SURAT BERHENTI KERJA


Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab-musabab saya ingin berhenti kerja:-

1. Saya kerap dibuli oleh senior.
2. Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.
3. Lagu 5'S tidak masuk dalam carta ERA.
4. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je... Nak beratur pun dah 20 minit!!!
5. KERJA BERDIRIIIIIIIIIII. ......... Kasut takde sponge pulak!!!!!
6. Bas kilang tersangat laju.... Tersangat BAHAYA.....
7. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!
8. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter pulakk.....
9. Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.
10. Scan in/out sikit nak masuk kena beratok sampai GATE HOUSE nak balik kena beratok BULEH TAWAF satu kilang..
11. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu.... Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH.. .
12. Boss kadang tu ok, kadang tu tension sampai tak ingat yang kami ni pun orang gak
13. Faedah2 lain tak memuaskan contoh keja bagai nak tecabut kepala lutut profet shereing HAMPEHHH
14. BANYAK LAGI NAK HABAK TAPI KUT TAK SANGUP DENGAK KUT!!!!

Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segala kerjasama ............
tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya. Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUTdari saya........ IKAN KELI.. IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI LLLAAAMMMBUNG. ......... .....

SEKIAN TERIMA KASIH.....""

24 comments:

  1. aku suka betoi part pantun tuh. hahah


    sian kamu semua dimarahi sepanjang hari

    ReplyDelete
  2. eh,ni surat betul ke?
    hahahaha

    ReplyDelete
  3. lucunye! xDD
    kalo ni surat betul, xtau la ape reaksi Tuan tu ek? >:D

    ReplyDelete
  4. hahahaha cute giler surat camneyh.. hikhikhik

    ReplyDelete
  5. bukit minyak??? aiseh, tetibe teringat masa aku keje kilang flextronics...seminggu je.....berdiri 12 jam....uwa,aku rase nk ting tonggg...

    ReplyDelete
  6. jujur betul pekerja ni..
    hehehhehe

    ReplyDelete
  7. sedeyhnya keje kilang cmniyh..kena tambha pintu la..

    ReplyDelete
  8. Tak kena smack down ke kalo bagi surat macam ni kat bos?haha...

    ReplyDelete
  9. hahahahhahahahaha...yang last skali lawak

    ReplyDelete
  10. huwaa..teringat time kje part time kt kilang dulu...sedihh terseksa..sume la..huhuhu

    ReplyDelete
  11. waaa..biar betul..tapi, kaya uda..huahahha

    ReplyDelete
  12. adat la jadi kuli.blah je .carik tmpt lain

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. surat gnie valid er ??
    hahaha , nice one !!

    ReplyDelete
  15. hahaha.. kesian, xper, kat mana2 pon ada kerja,, no hal punye kawan.. :)
    salam kenal..

    ReplyDelete
  16. Salam..

    Wakakaka.. lawak2..

    kalo gini la gayanya surat benti kijer beliau..
    mmg kompom la dpt benti terus..

    Hahahaha...


    Jom Terjah > http://dakmuo.frenzyfm.my

    ReplyDelete
  17. Baguss.. lenkali nak benti keje.. kena terus terang macam nie.. baru dorang tau!

    ReplyDelete
  18. lawak lu terbaek
    gwa syg
    gyahahaahahahaahh~

    jgn lupe update setiap jam.
    gwa akan stia menanti
    gyahaahahaahaahaahah~

    ReplyDelete
  19. adoyy..sengal ayam tol!thumbs up!!

    ReplyDelete
  20. hahahha..pecah perut baca surat ni..=)))

    ReplyDelete
  21. best2. hahaha gelak guling2. :p

    ReplyDelete